Център за оценяване отваря врати в Морско училище

Home/2021, Новини, Събития/Център за оценяване отваря врати в Морско училище

Център за оценяване отваря врати в Морско училище

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и консултантската компания, предоставяща психологически тестове и услуги за управление на човешките ресурси – „Прометрикс“ ООД, сключиха рамково споразумение, на базата на което ще бъде разкрит Център за оценяване във флотската Алма матер.

Човешкият фактор в корабоплаването и свързаните с него дейности са от първостепенно значение. Корабоплаването e свързано както с обучението, така и с кариерното развитие, развитие на потенциала на хората в морските и военноморските професии. Човешкият фактор е водещ като причина за инцидентите и оценката му е част от оценката на риска. Оценяването се извършва в началото и в края на всеки един от тези различни аспекти на работата на хората във военния и гражданския флот.

Отчитайки тези факти, ВВМУ и „Прометрикс“ се споразумяха за осъществяване на научноизследователска дейност и сътрудничество в областта на науката и образованието чрез разработването на тестове и инструменти за оценяване, съвместно участие в проекти за развитие на методологии и технологии в корабоплаването, разработване на системи за оценяване на поведението в областта на киберсигурността и програми за следдипломна квалификация на офицери, свързана с управление, лидерство и оценяване на военноморските сили.

Центърът ще разполага с модерни методи и инструменти за оценяване, чрез които ще способства за повишаване на качеството на образователния и обучителния процес на хората в корабоплаването.

В структурата ще са ангажирани служители от ВВМУ и „Прометрикс“. Центърът ще се ръководи от двама съпредседатели – по един от едната и от другата страна, с едногодишен мандат. Към звеното ще функционира съвет за определяне на годишните планове и стратегически насоки за развитие.

След подписването на споразумението, със заповед на началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, за съпредседател на Центъра от страна на Морско училище е назначен проф. д.н. Валери Стоянов.

By | 2021-04-28T15:08:03+00:00 април 28th, 2021|2021, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: