Президентът на КНСБ посети Морско училище

Home/2021, Новини, Посещения, Събития/Президентът на КНСБ посети Морско училище

Президентът на КНСБ посети Морско училище

Президентът на КНСБ – г-н Пламен Димитров, и областният координатор на КНСБ във Варна – г-жа Анна Ковачева, посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 25 юни 2021 г. – Международния ден на моряка. Те бяха посрещнати от ръководството на Училището.

Началникът – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, запозна гостите с новостите във флотската Алма матер. Той представи и материално-техническата база. Г-н Димитров разгледа Центъра за компетентност „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“, както и Центъра за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона. Президентът на КНСБ, който е възпитаник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, пожела да посети спалните помещения и спортната база в Училището.

На тръгване г-н Димитров сподели, че е впечатлен от всичко, което е видял. Радва го фактът, че всички, които завършат, успяват да се реализират успешно, че кадрите на Училището изпълняват задачите си на световно ниво, и по-специално внимание обърна на морските специалисти, които са се доказали в бранша.

Всички констатации, направени от госта, се доказват и от почетното второ място, на което Училището е класирано в рейтинговата класация на Международната морска организация на морските университети.

About the Author: