Започна стажът на военните лекари

Home/2021, Курсанти, Новини/Започна стажът на военните лекари

Започна стажът на военните лекари

Курсанти от трети и четвърти курс, специализация „Военен лекар“, ще преминат едномесечен стаж в топзвената на Военномедицинска академия. Освен лекционните курсове, те ще трупат опит, работейки рамо до рамо с едни от най-изявените имена в медицината, не само в България, но и в международен аспект.

На среща с началника на ВМА – генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, бе засегната темата за ваксинацията и ползите от нея.

„Вие трябва да бъдете проводниците на тези идеи. Не трябва да забравяме едни от най-големите постижения на науката въобще. Вие трябва да бъдете въоръжени със знания, и то доказани знания. И да ги пре-предавате на своите колеги и на своите пациенти, а не да бъдете разпространители на фалшиви новини. Затова ние ще Ви помогнем в изграждането Ви като лекари, които могат да дадат достоверен отговор на своя пациент и да могат да му разяснят например, че хора с хронични заболявания задължително трябва да се ваксинират, а не че това е противопоказание за ваксинация“, отсече проф. Венцислав Мутафчийски.

 

By | 2021-07-13T17:25:43+00:00 юли 13th, 2021|2021, Курсанти, Новини|0 Comments

About the Author: