17 курсанти от Морско училище получиха своите офицерски пагони

Home/2021, Курсанти, Новини/17 курсанти от Морско училище получиха своите офицерски пагони

17 курсанти от Морско училище получиха своите офицерски пагони

Първо офицерско звание беше присвоено на 17 курсанти от Випуск 2021 – „Георги С. Раковски“, на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 8 август.

На официална церемония, проведена на Морска гара, 14 момчета и 3 момичета получиха своите лейтенантски пагони от министър-председателя на България – Стефан Янев, зам.-министъра на отбраната – Пламен Йорданов, началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, и командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов. Дипломите им бяха връчени от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Първенец на випуска тази година е Васил Марков от специализация „Корабни машини и механизми“. Той беше награден с кортик, съгласно заповед на министъра на отбраната, както и с други предметни награди. Първенците на специализации също бяха отличени с награди.

След края на ритуала по присвояване на първо офицерско звание, младите лейтенанти се върнаха в Морско училище за официален коктейл, на който получиха още награди и поздравления от началника на флотската Алма матер и командването на Военноморските сили.

By | 2021-08-08T11:05:57+00:00 август 8th, 2021|2021, Курсанти, Новини|0 Comments

About the Author: