Министърът на транспорта обеща подкрепа за морското образование и бизнес

Home/2021, Новини, работна среща/Министърът на транспорта обеща подкрепа за морското образование и бизнес

Министърът на транспорта обеща подкрепа за морското образование и бизнес

Новият министър на транспорта – Николай Събев, който е възпитаник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, обеща пълна подкрепа за развитието на морския бранш и морското образование в България. Това стана ясно на среща на представители на морската индустрия с депутати от управляващата коалиция, която се проведе в парламента.

Срещата бе инициирана от депутата от „Продължаваме промяната“ – проф. Благовест Белев, който е преподавател в Морско училище. Присъстваха представители на всички браншови организации, свързани с морската индустрия, на учебни заведения и на частни и държавни фирми. Присъства и номинираният за зам.-министър на транспорта – Владимир Върбанов, който е от Варна и чийто ресор е морски транспорт.

На срещата бяха разисквани актуалните проблеми на морския бранш. Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, запозна участниците в дискусията с успехите и проблемите на морското образование и квалификация.

От новия министър на транспорта представителите на морския бизнес и образование получиха уверение, че ще имат нужното съдействие за разрешаване на проблемите, с цел България да се превърне в реална морска държава.

By | 2021-12-14T19:19:19+00:00 декември 14th, 2021|2021, Новини, работна среща|0 Comments

About the Author: