Във ВВМУ министърът на транспорта и морският бранш обсъждаха бъдещето на пристанището

Home/2022, Новини, Посещения, Събития/Във ВВМУ министърът на транспорта и морският бранш обсъждаха бъдещето на пристанището

Във ВВМУ министърът на транспорта и морският бранш обсъждаха бъдещето на пристанището

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе домакин на работна среща на министъра на транспорта и съобщенията – Николай Събев, с морския бизнес и местната власт. Темата на обсъждането бе „Развитие на Варненския регион чрез усъвършенстване на пристанищната инфраструктура“.

Преди началото на форума, началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, запозна транспортния министър с дейностите и проектите, които флотската Алма матер развива. Министър Събев, който е възпитаник на ВВМУ, разгледа и част от учебно-материалната база.

В работната среща се включиха още: зам.-министърът на транспорта – Владимир Върбанов, зам.-министърът на иновациите и растежа – Десислава Бонева, председателят на Комисията по транспорт в парламента – Борислав Гуцанов, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ – Анна Натова, изпълнителният директор на „Морска администрация“ – Венцислав Иванов, областният управител на Варна – Марио Смърков, главният архитект на Община Варна – Виктор Бузев, и контраадмирал Кирил Михайлов – командирът на ВМС.

В обсъждането участваха и специалисти в областта на експлоатацията на пристанищата, членове на Българска морска камара, представители на морския бизнес. По време на дискусията бяха обсъдени възможности и планове за подобряване и оптимизиране на пристанищната инфраструктура, като фактор за развитието на региона.

Срещата е по инициатива на Министерството на транспорта и се проведе с подкрепата на Българска морска камара.

By | 2022-02-15T15:24:06+00:00 февруари 15th, 2022|2022, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: