Кандидат-курсанти в Морско училище избират офицерската професия заради престижа ѝ

Home/2022, Важно, Курсанти, Новини, Прием/Кандидат-курсанти в Морско училище избират офицерската професия заради престижа ѝ

Кандидат-курсанти в Морско училище избират офицерската професия заради престижа ѝ

13 момчета и момичета от Варна, София, Пловдив и други градове на България се явиха пред приемна комисия, за да кандидатстват за курсанти във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във втория ранен прием на Морско училище. Те стигнаха до събеседването, след успешно положени общообразователен тест и тест по английски език, изпит по физическа пригодност и психо-физиологично изследване. Статистиката сочи, че за едно място се борят двама кандидати.

Пред комисията бъдещите курсанти потвърдиха избора си да се обучават в специализациите „Военноморски комуникационни и радиотехнически средства“, „Корабни машини и механизми“, „Кибероперации“ и „Мехатроника“.

Младежите разказаха и какво ги е мотивирало да поискат да станат офицери. Причините, които изтъкват, най-често са престижът на професията, военнослужещи в семейството и сигурност в реализацията.

Явяването пред комисията е последна стъпка, преди младежите да прекрачат вратите на флотската Алма матер като курсанти в края на лятото. Финалното събеседване с командния състав на Морско училище, представители на ВМС и на Министерството на отбраната сложи край на втората ранна кампания за учебната 2022/2023 година.

Предстои стартирането на редовната приемна кампания за курсанти в Морско училище.

By | 2022-04-19T14:40:05+00:00 април 19th, 2022|2022, Важно, Курсанти, Новини, Прием|0 Comments

About the Author: