Тодор Василев е удостоен със званието „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2019, Новини, Събития/Тодор Василев е удостоен със званието „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Тодор Василев е удостоен със званието „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 23 май 2019 година в Заседателната зала на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя церемония по присвояване на званието „Почетен професор“. Академичният съвет на Училището, оценявайки високо приноса на к.д.п. Тодор Василев за създаването на нови образователни проекти и развитието на учебно-материалната база, го удостои с високото отличие.

На церемонията присъстваха членовете на академичния състав на Военноморското училище, офицери, преподаватели, курсанти и цивилни служители.

Капитан Василев е възпитаник на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, специалност „Корабоводене за търговския флот“. Той е морски арбитър към Лондонската морска арбитражна асоциация, с широк опит във всички сфери на управлението и експлоатацията на кораби. Неговата кариера стартира от помощник-брокер в малка компания, преминава през ръководител на отдели „Фрахтоване на кораби“ и „Оперативен отдел“. Бил е управляващ директор в Истанбулското представителство на Камското речно параходство. Към днешна дата капитан Тодор Василев е управляващ директор и съдружник в мениджърска компания, управляваща 53 кораба и изпълняваща над 450 рейса.

По традиция почетният професор получи диплом и почетен знак на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В края на ритуала капитан Василев благодари за оказаната висока чест. Ритуалът завърши със засаждане на дърво в парка на Училището.

By | 2019-05-23T13:22:58+00:00 май 23rd, 2019|2019, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: