Тържествено посрещане на президента на Република България във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2016, Новини, Посещения, Празници/Тържествено посрещане на президента на Република България във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Тържествено посрещане на президента на Република България във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

С военен ритуал на фронта на Висшето военноморско училище бе посрещнат президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили – господин Росен Плевнелиев. Той беше придружен от министъра на отбраната – господин Николай Ненчев, заместник-министъра на отбраната – господин Орхан Исмаилов, и началника на отбраната – генерал Константин Попов. Следвайки традицията, господин Плевнелиев се подписа в почетната книга на Училището.

Последва брифинг на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, запозна господин Плевнелиев с историята, традициите, специалностите, възможностите за обучение на курсанти и студенти, с учебната и материално-техническата база.

Господин Плевнелиев, господин Ненчев и комодор Медникаров прерязаха трикольорната лента и откриха уникалната по своя характер Лаборатория за изследване и контрол на баластните води и замърсяване с нефтопродукти в Морско училище. Придружен от ръководството и останалите официални гости, Президентът разгледа специализираните кабинети, лаборатории и тренажори, които осигуряват отличната подготовка на обучаемите в Морско училище.

About the Author: