Тържествено събрание концерт във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

Home/2016, Новини, Празници/Тържествено събрание концерт във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

Тържествено събрание концерт във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

В зала „Вапцаров“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ се проведе тържествено събрание концерт, посветено на 135-годишнината от създаването му.

Присъстваха: президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили – господин Росен Плевнелиев, министърът на отбраната – господин Николай Ненчев, началникът на отбраната – генерал Константин Попов, командирът на Военноморските сили – контраадмирал Митко Петев, господин Стоян Пасев – областен управител на Варненска област, гости, представители на морския бизнес, членове на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, приятели и граждани.

Тържественото събрание беше открито със слово на началника на Висшето военноморско училище – комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, в което той посочи паметни дати от историята на Училището, подчертавайки неговия съвременен облик на водещо, проспериращо учебно заведение. Международният престиж на Училището е неоспорим факт, носещ признанието за качествено и иновативно образование. Професор Медникаров подари плакет на Президента на Република България, изказвайки дълбока благодарност за присъствието му на празника.

Последва слово на президента, господин Плевнелиев, в което той отбеляза приноса на Военноморско училище за развитието на морското образование, наричайки го още „символ на България като морска държава“.

Господин Плевнелиев награди военнослужещи и цивилни служители от Училището.

Министърът на отбраната господин Николай Ненчев /приветствие/ и Началника на отбраната генерал Константин Попов  поздравиха присъстващите и наградиха военнослужещи и преподаватели.

By | 2016-05-23T18:51:28+00:00 май 20th, 2016|2016, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: