Посланикът на Кралство Нидерландия на визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2018, Делегация, Новини, Посещения/Посланикът на Кралство Нидерландия на визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Посланикът на Кралство Нидерландия на визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 21.09.2018 г. на официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе посланикът на Кралство Нидерландия, Beredina Maria Ten Tusscher. Тя посети най-старото техническо училище в страната заедно с представител на холандското посолство. Делегацията бе посрещната от заместник-началника по учебната и научна дейност в Морско училище, капитан I ранг професор доктор Калин Калинов.

Поради факта, че наскоро е встъпила в длъжност, госпожа Тъшър проведе няколко работни срещи в град Варна, една от които с кмета господин Иван Портних. Посланик Тъшър успя да отдели време, за да разгледа симулационния комплекс в Морско училище – Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона, създаден по проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона“. Госпожа Тъшър бе изключително впечатлена от видяното. Софтуерът за комплекса е разработен в Холандия и отговаря на всички най-съвременни изисквания.

„С такава учебно-материална база е гарантирано, че кадрите, завършващи образованието си в Морско училище, ще бъдат с изключително добра подготовка и ще са готови да посрещат предизвикателствата на морската професия“, заяви посланик Тъшър преди отпътуването си.

By | 2018-09-21T15:00:10+00:00 септември 21st, 2018|2018, Делегация, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: