Морско училище получи награда от военния министър за второто място в класацията на IAMU

Home/2020, Новини, Посещения, Събития/Морско училище получи награда от военния министър за второто място в класацията на IAMU

Морско училище получи награда от военния министър за второто място в класацията на IAMU

На официална церемония министърът на отбраната – г-н Красимир Каракачанов, отличи с институционална награда ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по повод второто място, което Училището зае в класацията на Международната асоциация на морските университети (IAMU).

Във връзка с постигнатите високи резултати от ръководството и целия личен състав на Висшето военноморско училище, министърът връчи почетен плакет на Министерството на отбраната и награден знак „За вярна служба под знамената“ – I степен, на началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

„Искам да отправя най-искрените си поздравления към командния и преподавателския състав на Висшето военноморско училище по повод класирането на морската ни Алма матер на почетното второ място в класацията на морските университети за 2019/2020 г.

Това признание е доказателство, че ВВМУ е еталон в образователната система. През годините Висшето училище се е развивало, следвало е традициите и съвременните тенденции с цел постигане на още по-високи успехи – и изказвам благодарността си към целия команден и научно-преподавателски състав за професионализма, усилията, всеотдайността и инициативността“, каза министърът в словото си по време на церемонията.

Награди от министъра на отбраната получиха и курсанти, постигнали отлични резултати в процеса на обучение. Те бяха удостоени с книги на историческа тематика.

На церемонията по награждаването присъстваха: командващият на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, кметът на Варна – г-н Иван Портних, областният управител – г-н Стоян Пасев, районни кметове и др.

By | 2020-03-05T10:52:48+00:00 февруари 27th, 2020|2020, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: