Втори ранен прием за курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2020, Курсанти, Новини, Прием/Втори ранен прием за курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Втори ранен прием за курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

В съответствие с извънредното положение в страната, във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ продължават учебните занятия без прекъсване. Започна и втората ранна кампания за прием на курсанти. Тя се извършва  посредством виртуални класни стаи. На 4 април 2020 г. кандидат-курсантите започнаха полагането на изпити. Това са: тест по английски език; общообразователен тест и проверка на психофизиологичните качества. След обявяване на края на карантинния период бъдещите курсанти ще положат изпит за физическа годност и ще преминат през медицински прегледи.

Приемната кампания протича при голям интерес от страна на младежите. Има подадени документи от кандидати от цялата страна. За всички тях най-голямото желание е да продължат образованието си във Висшето военноморско училище, институция с вековни традиции и доказан престиж.

Специализациите, в които се осъществява прием през тази година, са: „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“ и „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. За първа година се извършва прием в новата специализация „Военноморска логистика“. Тя е съвместен проект между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военна академия „Г. С. Раковски“.

By | 2020-04-06T07:31:46+00:00 април 4th, 2020|2020, Курсанти, Новини, Прием|0 Comments

About the Author: